Chocolade is goed voor je. Tenminste…. als je de goede variant neemt.
Voor mij is homemade chocolademelk de traktatie tijdens winterse dagen. Heerlijk romig en vullend zodat ik geen zin heb om te snoepen.

Homemade romige chocolademelk
Ingrediënten
- 200 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
- 1 eetlepel cacao
- 2 stuks dadels (even laten weken)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel kardemompoeder (optioneel)
- 1 theelepel honing of ahornsiroop (optioneel)
Notities
Ik maak de melk altijd warm in mijn melkschuimer. Ik houd van een lekkere schuimlaag. Die krijg je ook met plantaardige melk. Gewoon de melk warm maken in een pannetje kan ook prima.Doe 50 ml van de warme melk in een blender en voeg alle ingrediënten toe. Mix dit totdat de dadels helemaal klein en opgelost zij. Je hebt soms nog wat stukjes dadel, ik vind dat lekker om zo op te lepelen.Houd je daar niet van, mix dan iets langer in de blender. Giet je mengsel in een mooie mok of glas en voeg de rest van de melk toe. Versier met cacaonibs en genieten maar!