Cacao wordt al sinds de oudheid gebruikt vanwege zijn heerlijke smaak. Of is het haar smaak want zeker vrouwen zijn DOL op chocolade š¤£
Anyway, cacao is naast dat het superlekker is, ook heel gezond. Het is boordevol aan cacao flavenoĆÆden, een plantaardige anti-oxidant dat helpt tegen vermoeidheid, de gezondheid van het hart en cognitieve functies verbetert en de bloeddruk reguleert.
Een natuurlijke bron van vezels, proteĆÆnen, kalium en magnesium.
Heb je nog meer redenen nodig om chocolade te eten? Helaas is de normale melkchocolade niet de goede keuze. De gezonde variant bevat minimaal 72% cacao. Dat is voor sommigen van ons even wennen omdat het wat bitter smaakt.
In deze blog enkele simpele chocolade recepten die ik zelf regelmatig maak. Als ik nieuwe recepten uitprobeer, zal ik ze hier ook toevoegen.
Vooral in de winter vind ik dit heerlijk. En het is ook nog gezond, dus wat wil ik nog meer.
Ik maak de melk altijd warm in mijn cappucino maker. Dan is het lekker schuimig. Maar gewoon de melk warm maken kan ook prima. Doe 50 ml van de warme melk in de blender en voeg alle ingrediƫnten toe. Mixen totdat de dadels helemaal klein en opgelost is (je hebt er soms nog wat stukjes van maar ik vind dat nooit erg. Anders even iets langer in de blender). Giet over in een mooie kop of glas en voeg de rest van de melk toe. Versier met cacaonibs en genieten maar!
Wat heb je nodig ?
1/2 cup Chocolade eiwitpoeder
150 ml amandelmelk
een banaan
paar ijsklontjes
l,5 eetlepel pindakaas
1 dadel
leper cacao poeder
Dadel even laten weken in lauw water. Dan pureert dat beter. Daarna alles in de blender, mixen en genieten!ā
ā
Je kunt het ook zonder eiwitpoeder doen; dan is de voedingswaarden minder maar het kan wel. In dat geval iets meer cacao poeder er doorheen. ā
ā