Cacao wordt al sinds de oudheid gebruikt vanwege zijn heerlijke smaak. Is het alleen vanwege de smaak dat zeker vrouwen zo dol zijn op chocolade? Ik deel hier twee van mijn favoriete eenvoudige recepten met chocolade. Een warme chocolade drank en een smoothie.

Chocolade is supergezond
Anyway, voordat ik mijn eenvoudige recepten met chocolade met je deel, eerst een paar feitjes over chocolade. Zodat je er nog meer van geniet. Als je de juiste keuze maakt.
Naast dat chocolade lekker is, is het ook heel gezond. Chocolade wordt gemaakt van cacao en dat zit boordevol cacao flavenoïden. Dit is een plantaardige anti-oxidant dat helpt tegen vermoeidheid, de gezondheid van het hart. Het verbetert je cognitieve functies en reguleert de bloeddruk.
Daarnaast is cacao ee natuurlijke bron van vezels, proteïnen, kalium en magnesium.
Heb je nog meer redenen nodig om chocolade te eten?
Helaas is de normale melkchocolade niet de goede keuze. De gezonde variant bevat minimaal 72% cacao. Dat is voor sommigen van ons even wennen omdat het wat bitter smaakt.
In deze blog enkele simpele chocolade recepten die ik zelf regelmatig maak.
Romige chocolademelk
Vooral in de winter vind ik dit heerlijk. En het is ook nog gezond, dus wat wil ik nog meer.
- 200 ml amandelmelk (of andere plantaardige melk)
- flinke eetlepel cacao poeder
- 2 dadels (even laten weken)
- snuf kardemompoeder
- snuf kaneel
- scheut ahornsiroop of honing
Ik maak de melk altijd warm in mijn melkschuimer. Ik houd van een lekkere schuimlaag. Die krijg je ook met plantaardige melk. Gewoon de melk warm maken in een pannetje kan ook prima.
Doe 50 ml van de warme melk in een blender en voeg alle ingrediënten toe. Mix dit totdat de dadels helemaal klein en opgelost zij. Je hebt er soms nog wat stukjes van, maar ik vind dat nooit erg. Vind je dat minder, mix dan iets langer in de blender. Giet je mengsel in een mooie mok of glas en voeg de rest van de melk toe. Versier met cacaonibs en genieten maar!
Superlekkere chocolade smoothie
Wat heb je nodig?
1/2 cup Chocolade eiwitpoeder
150 ml amandelmelk
een banaan
paar ijsklontjes
l,5 eetlepel pindakaas
1 dadel
leper cacao poeder
Dadel even laten weken in lauw water. Dan pureert dat beter. Daarna alles in de blender, mixen en genieten!
Je kunt het ook zonder eiwitpoeder doen; dan is de voedingswaarden minder maar het kan wel. In dat geval iets meer cacao poeder er doorheen.
Enjoy!