Het ultieme recept Pumpkin Spice Latte. Hier is het recept à la Starbucks en geniet!
2 jaar geleden ontdekte ik de Pumpkin Spice Latte bij Starbucks. Ik zie me nog zitten met mijn grande Latte. Ik was even in de hemel, zó lekker vond ik dat.
Helaas is de Pumpkin Spice Latte bij Starbucks alleen in de herfst te krijgen. Misschien maar goed ook, want dan blijft het speciaal.
Ik ben op zoek gegaan om dit godendrankje zelf te maken en ik heb iets gevonden dat in ieder geval heel dicht in de buurt komt.

Het recept voor Pumpkin Spice Latte à la Starbucks
Are you ready? HIer komt ie….
Pompoenpuree
In The States kun je in elke supermarkt pompoenpuree krijgen. Bij ons is dat alleen te koop (voor zover ik weet) bij Kelly’s Expat winkel (in Den Haag, Utrecht en online).
Maar dit is prima zelf te maken.
Kook pompoenblokjes. Je kunt die al gesneden krijgen in de supermarkt en zelfs ook ingevroren. Of je hakt een pompoen in stukken, verwijdert de schil en de pitjes en draadjes en maakt blokjes van het vruchtvlees,
Zet de pompoen op met een bodem water en laat 20 minuten koken. Pureer het. Je kunt een klein deel gebruiken voor de Pumpkin Spice Latte, de rest voor een soepje of als bijgerecht serveren.
1 cup pompoen
1/2 cup suiker (of maple syrup of honing)
1/2 theelepel koekkruiden
Doe dit in een pannetje en laat even pruttelen. En klaar is je pompoenpuree.
Dan gaan we door naar stap 2
Hoe maak je Pumpkin Spice Latte
Dit recept voor Pumpkin Spice Latte is minder zoet en minder romig dan de Starbucks, maar daardoor wel minder ongezond.
- 1/4 cup pompoenpuree
- 1 espresso (lekker sterk)
- 200 ml opgeklopte melk. k gebruik sojamelk, want die schuimt het beste, maar je kunt hiervoor ook gewone melk nemen als je dat wilt.
- slagroom (optioneel)
Roer de puree en espresso goed door elkaar. Schenk de opgeklopte melk erbij. Top het af met slagroom als je dat lekker vindt. Besprenkel met wat kaneel en ENJOY!