Golden milk is een typisch drankje uit de traditioneel Ayurvediaanse keuken. Het is gemaakt van o.a. kurkuma en kaneel, zeer gezonde specerijen.
Kurkuma, of geelwortel, wordt veel gebruikt in curry’s, maar je kunt er ook een heerlijk drankje van maken: Golden Milk.
Kurkuma, kaneel en gember zijn heel o.a. een anti-oxidant, hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen en kunnen helpen om diverse ziektes te bestrijden. Een enorme boost voor je gezondheid dus. En lekker bovendien!
Ingrediënten
- 400 ml Amandelmelk (of andere plantaardige melk)
- 1/2 theelepel gemalen Kurkuma (Koenjit)
- 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel ghee of kokosolie
- 1 eetlepel ahornsiroop of honing
Bereiding
Verwarm de amandelmelk in een pannetje. Let op: niet laten koken! Voeg de kurkuma, peper en kaneel toe. Laat ca 10 minuten trekken. (hoe langer, hoe intenser de smaken worden).
Haal het pannetje van het vuur en roer de ghee en ahornsiroop toe. Goed doorroeren. Giet de Golden Milk door een zeefje in 2 mokken en lekker opdrinken.
Voor extra gezondheidsvoordelen kun je ook een 1/2 theelepel gemberpoeder toevoegen.


